Japonezii au reusit si in domeniul zootehniei sa vina cu idei noi si sa revolutioneze un segment atat de banal si vechi.

Vita de Kobe este cel mai rasfatat animal domestic. In ultimii ani a dat peste cap pietele de carne din toata lumea si a reusit sa provoace bucatarii de elita in prepararea celei mai scumpe carni de vita din lume. (1 Kg costa aproximativ 800 Euro).

Cum se creste vita de Kobe?

Va puteti imagina o vita care in fiecare zi urmeaza acelasi tratament „SPA”? Doar pentru a da carne de cea mai scumpa calitate?
Rasfatul, atentia si „ingrijirea corporala” de fiecare zi constau in: este spalata, masata intens cu Sake si o perie speciala pentru ca stratul de grasime sa nu fie prea mare, in grajduri se pune muzica clasica si la adapat i se adauga doi litri de bere.
Fiecare vaca este crescuta in aceste conditii timp de doi ani.
In tot acest timp carnea devine impregnata cu irizatii subtiri de grasime, iar consistenta ei este perfecta pentru gratar.

Cum se consuma si unde gasim carne de vita de Kobe?

Puteti gasi carne de vita de Kobe doar pe lista de meniu a restaurantelor cele mai rafinate din lume.
Recomarea este a se consuma de preferinta sub forma de steak pentru a vedea aspectul specific.
Carnea este marmorata cu irizatii fine de grasime, gustul deosebit (datorat consumului de bere) si consistenta specifica (este foarte frageda si fina). Este o friptura de vita care se taie si se mesteca usor. In acest caz nu vor exista surprize neplacute si scuze ale chelnerilor pentru cutitele neascutite. 😉
Sa facem o scurta trecere in revista a preturilor de vanzare a catorva produse de lux pentru gastronomie:
– trufele albe (8.000 Euro/1 Kg),
– trufele negre (3.000 Euro/1 Kg),
– caviar beluga de cea mai buna calitate (aprox.3.500-4.000 Euro/1 Kg)
Asa realizam ca nici vita de Kobe nu este foarte departe de a fi pe lista de specialitati exclusiviste.

 

carne vita de kobe

Este apreciata in toata lumea

Gurmanzii si gastronomii din Europa sunt incantati de aceasta specialitate si avertizeaza ca poate creea dependenta, avand in vedere gustul total diferit de carnea de vita clasica.

La evenimentele de specialitate puteti gasi chiar diverse alte preparate realizate din vita de Kobe (carne uscata la vant), desigur pretios prezentata si ambalata. Am incercat si noi la degustare, gustul intr-adevar este diferit. La pretul la care este disponibila, este clar o trufanda 😉

Daca analizam pretul carnii vitei de Argentina, care ajunge sa fie la import mai ieftina sau aproape de pretul carnii de vita de productie interna, putem sugera cu caldura crescatorilor de vita din Romania sa inceapa sa studieze tehnicile de crestere a vacii de Kobe.

Poate deveni o oportunitate de revigorare a zootehniei. 😉

Daca doriti sa creati o legatura web-link catre site-ul sau blogul nostru sau doriti sa preluati poze, imagini, date, texte, informatii, trebuie in prealabil sa aveti acordul in scris al Societatii. Acordul va fi revocabil, poate fi pe termen limitat si fara a acorda exclusivitate. Acordul se refera la preluarea datelor de pe: www.stilultau.ro , http://stilultau.ro/blog , pagina oficiala de Facebook, pagina oficiala de Instagram, pagina oficiala de Twitter, …etc.

 

Comments

comments