Accesoriile de dama si barbati care poarta numele unor firme celebre international, incaltamintea si imbracamintea unor firme de renume sunt cele mai copiate. Fenomenul de contrafacere presupune in principal copierea, producerea si vinderea de produse exact sub numele produsului copiat sau chiar cu o asemanare mare fata de cele originale. In acest caz se incearca folosirea aproximativ acelorasi materiale, furnituri, accesorii, tip de piele. In general sunt copiate articolele de imbracaminte si incaltaminte, ochelarii de soare, gentile si posetele de dama, dar si parfumurile, produsele cosmetic si orice alt produs care printr-un nume sonor creat se vinde scump sau are cautare mare.
Falsificatorii, asa pot fi numiti cei care copiaza produse devenite cautate de cumparatori din intreaga lume, sunt persoane fizice si juridice care produc si/sau vand prin canale paralele celor legale produsele copiate. Nu exista pentru aceste produse nicio garantie, nicio licenta, nu sunt confectionate dupa metodele clasice ale producatorului si nu sunt comercializate legal. Desigur acesti falsificatori nu vor copia modele ale unor firme mici sau mai putin cunoscute, nu vor incerca sa investeasca timp si bani in crearea copiilor unor marci sau modele produse in “tiraj” mic.

Un nume de marca cunoscut international reprezinta un simbol de status si apartenenta la o grupa sociala. Cine cunoaste piesele originale si apreciaza produsele unei anumite marci stie la ce sa se astepte din punct de vedere al calitatii. Trebuie subliniat ca marcile celebre evita sa vanda produsele prin retele ce au identitatea ascunsa. Unele marci chiar au politica de a vinde produsele doar prin magazinele oficiale. In acest sens intelegem de ce sunt atat de interesante pentru falsificatori: sunt tentante si adorate de multa lume. Preturile produselor falsificate/copii/fake vor varia in functie de similaritatea cu produsele originale. Unul din canalele cele mai folosite pentru distribuirea produselor copii/fake este internetul. Prin site-uri nu tocmai legale se vand pe internet produse fake/copii la preturi mici. Intotdeuna mult mai mici decat pretul la care se vand acestea in magazinele oficiale ale producatorilor. Canalul de vanzare online este in continuare unul inca putin verificat. Traficantii de produse false reusesc sub identitati false sa vanda astfel de produse. Dumneavoastra in calitate de cumparatori sunteti cei care veti pierde in momentul in care veti cumpara/comanda un astfel de produs. Pe moment vi se va pare ca ati facut o super afacere si ca veti ajunge sa purtati un produs de marca la un pret foarte mic. Insa nu este asa! Produsul nu este original, nu are calitatea scontata si va puteti trezi oricand ca se poate strica. Faptul ca aspectul exterior sau croiala sunt apropiate de produsul original face ca “de la o Posta” sa para ca aveti un produs marca “X”. De aproape insa se vor vedea fie cusaturile imperfecte, etichetele cusute stramb, materialul este mai rar, in cazul gentilor pielea este mai subtire sau este o imitatie din piele ecologica, …etc. In cursul purtarii unui astfel de produs anumite elemente se vor uza foarte repede sau nu vor rezista purtarii (fermoarele, obiectele metalice se vor oxida, scorojii sau exfolia, pielea sau materialele textile se vor decolora, cusaturile se pot descoase, capsele se pot deteriora, materialul in zonele unde il atingeti cel mai des ….etc)

Motive pentru a NU cumpara produse contrafacute/fake/copii/replici:

  1. motive de sanatate si igiena – firmele ce produc ilegal, nu au timpul si dorinta de a efectua teste chimice asupra materiilor prime folosite in procesul de productie. Fie ca este vorba de textile sau de piele, substantele chimice folosite la colorare, argasire, tabacire. Pentru a produce ieftin se va apela la furnizori ieftini de materii prime, de multe ori necertificati si acreditati. Aici apare pericolul iminent pentru sanatatea dumneavoastra. Contactul cu textilele si pielea din surse fara origine controlata poate declansa alergii severe, boli dermatologice, dureri locale, stari generale proaste si poate genera si diverse alte simptome la care cu greu veti gasi raspuns de unde si de ce au aparut. De ce? Deoarece nu se va sti ce anume v-a cauzat simptomul sau alergia.
  2. calitatea – in orice caz sa nu va asteptati ca veti purta produse de calitate egala cu cele originale. In mod evident calitatea lasa de dorit deoarece se recurge atat la materii prime ieftine cat si la forta de munca necalificata si ieftina. Nu suntem convinsi ca are loc o verificare a calitatii firelor pentru cusaturi, calitatea materialelor textile si a pielor, precum si o verificare a produselor finite. Finisajele, simetria produselor, modul de imbinare a diverselor elemente si uniformitatea sunt elemente care va vor arata ca produsul a fost lucrat in graba si fara grija.
  3. exploatarea fortei de munca – astfel de produse se fabrica cu preponderenta in tari unde se produce fara existenta si respectarea unei legislatii stricte. In aceste situatii se foloseste munca la “negru”, nedeclarata sau foarte prost platita, forta de munca necalificata si chiar munca copiilor si minorilor. Persoanele care lucreaza in astfel de fabrici sunt lipsite de orice drepturi, nu beneficiaza de asigurare de sanatate sau accidente, lucreaza in conditii precare si insalubre, ….etc. Prin cumpararea unor astfel de produse incurajati exploatarea fortei de munca.
  4. criminalitatea – se incalca legislatia privind dreptul de proprietate intelectuala si marci, are loc sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, se incurajeaza falsul.

Data viitoare cand va incanta o anumita oferta imbatabila va recomandam sa cantariti bine si sa va ganditi daca nu cumva este o pacaleala. Un produs original, nou, al unei marci celebre nu se va vinde niciodata prin mesaj privat in retele sociale, pe site-uri de anunturi, direct de catre persoane fizice! Ganditi-va de 2 ori inainte de a plati!
Ce se mai poate ascunde in spatele unor vanzari efectuate de persoane fizice direct: desi poate se declara in anumite situatii ca persoana detine un singur produs, in spatele acestei vanzari este defapt un “magazin” ilegal, un comert nedeclarat, importuri fara acte pentru care nu se platesc taxele la stat, sau chiar mai grav, pot fi produse furate. Stiti ce se intimpla cand cumparati un produs furat? Deveniti implicit complice, chiar daca nu ati stiut situatia si provenienta produsului. Merita sa va riscati?
Cantariti bine aceste 4 puncte, analizati implicatiile si decideti cu raspundere in momentul in care veti cumpara data viitoare.dior do not copy

Cand am garantia cumpararii unor produse de calitate?

In Comunitatea Europeana exista reglementari stricte legat de produsele ce pot fi folosite in procesul de prelucrare si colorare a textilelor, a substantelor folosite in tabacirea si colorarea pieilor naturale. Prelucrarea pielor naturale este un proces care poate implica multe produse chimice, unele dintre ele pot provoca alergii urate celor care intra in contact cu ele.

Al doilea aspect este faptul ca firmele ce produc in Comunitatea Europeana sunt sub controlul strict al autoritatilor tarilor lor, trebuie sa respecte reglementari de baza privind legalitatea afacerilor, folosirea fortei de munca calificate si angajate legal, respectarea normelor de protectia muncii, asigurarea angajatilor, respectarea drepturilor acestora …etc. Pentru a fi recunoscuti in Europa si in lume drept producatori certificati, producatorii recurg si la obtinerea certificarea statutului. De exemplu pentru a folosi pe produsele lor insemnele “Made in Italy” sau “Hand Made in Italy”, firmele trebuie sa se supuna unor controale in vederea obtinerii acestor certificari.

La Premium Boutique Online Stilultau.ro veti gasi doar produse originale si autentice, realizate in Comunitatea Europeana de firme certificate. Prin numele lor, aceste firme garanteaza originea, calitatea si autenticitatea produselor. Produsele sunt importate cu respectarea legislatiei comerciale si fiscal europene. Pentru fiecare achizitie primiti factura fiscala cu descrierea produselor achizitionate.

Certificarea “Hand Made in Italy” atesta ca gentile vandute de Stilultau.ro sunt produse dupa vechile tehnici mestesugaresti, sunt realizate in Italia cu forta de munca calificata si specializata in domeniu.
Este o diferenta de calitate ce nu trebuie sa va scape, veti observa diferenta dintre o geanta produsa in serie mare, industrial si una produsa in serie mica intr-o fabrica cu traditie.

Cititi articolele noastre pe blog cu mai multe detalii despre certificari: (click mai jos pe fiecare titlu pentru a ajunge in articolul dorit)

 >>> Ce inseamna “Hand Made”

>>> Stamerra by Giorgio Stamerra. Accesorii din piele Hand Made in Italy

>>> Ce este alama? Bijuterii de lux si unicat din alama, made in Italy by Giorgio Stamerra.

Daca doriti sa creati o legatura web-link catre site-ul sau blogul nostru sau doriti sa preluati poze, imagini, date, texte, informatii, trebuie in prealabil sa aveti acordul in scris al Societatii. La publicare va trebui sa mentionati sursa in mod vizibil: Sursa: Stilultau.ro , cu link catre site-ul www.stilultau.ro. Acordul va fi revocabil, poate fi pe termen limitat si fara a acorda exclusivitate. Acordul se refera la preluarea datelor de pe: www.stilultau.ro, http://stilultau.ro/blog , pagina oficiala de Facebook, pagina oficiala de Instagram, pagina oficiala de Twitter, …etc

Comments

comments