TURCOAZ
Turcoazul este culoarea care combina efectele verdelui si albastrului. Calmeaza, improspateaza, creste increderea in sine!  Are proprietati vindecatoare, creste intuitia si perceptia. Foarte bun pentru regenerarea pielii. Ne elibereaza de stres. Ca si Mediterana sau Oceanul Indian, sau alte ape turcoaz din lumea asta, ne face sa nu ne simtim constransi dar si sa pastram „in adanc” anumite emotii. Stiti cum se spune, „apele linistite…”

MAGENTA (FUCHSIA) si ROZ
Magenta este mai putin agresiva decat rosu si putin mai practica decat violetul. Se spune ca are energia Zodiei Scorpionului. Ne pune in rezonanta cu drumul vietii noastre si cu scopul nostru. E o culoare care ar trebui sa faca parte din „mica trusa de urgenta”: cand e nevoie sa actionam imediat si sa ne bazam pe maximum de putere fizica si spirituala. A se folosi cu masura, altfel devenim prea preocupate de putere.

Rozul, pe de alta parte, este culoarea iubirii neconditionate. Are proprietati vindecatoare si vindeca in special…tristetea. Se zice ca readuce tineretea,atat in corp cat si in emotii. Privit ca o culoare pur feminina, e moale, tandru, dulce si te duce direct spre copilarie! Adica spre inocenta si joaca.

MARO
Maroul este o culoare calda si neutra, culoarea pamantului. E o culoare practica, consecventa si constiincioasa. Rezoneaza foarte bine cu planeta Saturn. E o culoare care ne ajuta sa „ne inpamantam”, sa fim stabili, sa ne cunoastem limitele, sa ne protejam si sa ne conservam energia.

Efecte benefice in protejarea bunurilor, animalelor de companie, a cladirilor. se spune ca atrage ajutorul in crizele financiare si ne ajuta sa gasim obiecte pierdute. Ne „trage”catre o viata linistita si simpla.

GRI
Griul este o culoare neutra si destul de rece. E o culoare care induce calm dar poate indica si o lipsa de „angajare” sau nesiguranta. El poate neutraliza influentele negative sau poate chiar anula situatii neplacute. Creste rafinamentul si tactul. Recomandat in special persoanelor rezervate, care nu doresc sa se expuna sau sa-si creeze obligatii. Bun pentru cand vrei sa fii „cool” si la propriu si la figurat.

AURIU, ARGINTIU, BRONZ
Auriul este o culoare solara (cum altfel!) si masculina. Da autoritate, incredere in sine, creativitate, perfectiune, lux si putere. E culoarea bogatiei, nu ?!

Argintiul e o culoare feminina care inlatura si neutralizeaza negativitatea. Vindeca dezechilibrele hormonale si da stabilitate emotionala. Creste intuitia si abilitatile paranormale. Ne da vise frumoase.

Bronzul se poarta pentru relatii pozitive, atat de cuplu cat si de afaceri sau prietenie. Atrage promovarea in cariera si e bun in negocieri ! Rezoneaza cu iubirea si pasiunea, poate de aceea e asa la moda bronzul de solar?!

Articol oferit de Silvana Paula Popa pentru Stilultau.ro

Voluntar sau involuntar purtam anumite culori. Cunoscand mai multe despre culori, semnificatia si modul cum ne pot influenta, ne ajuta in alegerea acelor culori pentru accesorii (genti, posete, curele, esarfe, bratari) care ne ne reprezinta mai bine sau care ii pot influenta la nivel subliminal pe cei cu care interactionam.

 

Daca doriti sa creati o legatura web-link catre site-ul sau blogul nostru sau doriti sa preluati poze, imagini, date, texte, informatii, trebuie in prealabil sa aveti acordul in scris al Societatii. Acordul va fi revocabil, poate fi pe termen limitat si fara a acorda exclusivitate. Acordul se refera la preluarea datelor de pe: www.stilultau.ro , http://stilultau.ro/blog , pagina oficiala de Facebook, pagina oficiala de Instagram, …etc.

Comments

comments