Inca din timpuri indepartate femeile si barbatii isi accesorizau tinutele cu esarfe/lavaliere, palarii, posete, manusi, gulerase, cordoane, curele, …etc

In timpurile noastre diversele curente ale modei s-au folosit de accesorii in definirea unui stil aparte. Pe langa rolul functional si estetic, acestea au devenit un simbul pentru un anume curent al modei.

Adoptarea unui anume stil vestimentar sau curent al modei presupune si accesoriile potrivite. Pentru cei ce sunt pasionati de moda nici nu incape discutie sa nu acorde o atentie aparte accesoriilor.

Noi am simpatizat inca de la inceput citatul Annei Dello Russo, ce descrie scurt si concis importanta accesoriilor in moda –>

“Accessories are like vitamins to fashion!”

Dar, de ce sunt considerate astfel?

Atunci cand vrei sa iti conturezi stilul personal, atunci vei apela la accesorii. Gama este larga, stilurile sunt variate, culorile, texturile si modelele sunt o provocare. … si sa nu uitam ca atunci cand vorbim de accesorii in marea parte vorbim de obiecte ce aduc culoare, deci improspateaza tinuta.

Un exemplu cat de simplu presupune sa ne imaginam utopic ca nu ar exista accesoriile. Cum ne putem imagina in acest caz o tinuta? Ce ne-am face? Personal cred ca in acel moment totul ar fi cat se poate de sterp si fad. Cred ca ne-ar lipsi elemente functionale si de imagine.

Esarfele, sunt in diverse forme si modele. Sunt folosite de femei pentru a da culoare tinutei, pentru a da un aer chic tinutei, dar si pentru a se proteja de soare sau aerul rece (depinde de anotimp).

Manusile, a fost si sunt un accesoriu super chic si elegant.

Palariile si obiectele de acoperit capul au fost in trecut indispensabile. In zilele noastre acestea incep sa devina un element interesant al unei tinute.

Curelele au o pondere grea in tinutele femeilor si barbatilor. Fara o curea asortata ca model si culoare aratam lipsiti de stil. Bretelele, mai ales la tinutele femeilor, sunt elementul care poate realiza o imagine interesanta.

Ceasurile, bijuteriile si gablonturile aduc un aer pretios.

Posetele si gentile pe langa factorul practic si functional, au rol estetic important in definirea unui stil vestimentar.

Portofelele si portmoneele prin utilitatea si folosirea lor in mod constant au devenit tot mai mari si incapatoare, iar culoarea si aspectul lor a capatat cu timpul o mare importanta.

Butonii, papioanele si batistele aduc un aer boem si sofisticat tinutelor pentru barbati.

Ochelarii de soare si de vedere sunt accesorii tot mai chic si interesante

… si lista poate continua, insa ne oprim aici.

 

Stilul personal si accesoriile

Fiecare persoana pe parcursul vietii isi defineste unul sau mai multe stiluri care ii reflecta cel mai bine personalitatea. In functie de curentul modei si preferinte, persoana isi alege care sunt piesele si stilul care o reprezinta cel mai bine. Atunci cand va alegeti accesoriile trebuie sa aveti in vedere imbinarea dintre acestea si partea vestimentara, combinatia de culori, trendul modei. Puteti apela la multe accesorii, important este ca la final totul sa fie in armonie.

Pentru cei neexperimentati poate fi o provocare grea. Pentru un update la ceea ce este nou la un moment dat este bine sa apelati la revistele si emisiunile de moda, articolele si sfaturile specialistilor, chiar si un consilier de imagine n-ar strica, desigur pentru cine si-l poate permite.

Cu sau fara ajutor, atunci cand ajungeti sa va “vitaminizati” tinuta alegeti cu stil si chibzuire, astfel incat sa nu dati in extrema cealalta. Adica, sa aratati prea incarcat sau fara a fi in ton cu evenimentul, locatia, stilul vestimentar pe care l-ati adoptat.

Daca doriti sa creati o legatura web-link catre site-ul sau blogul nostru sau doriti sa preluati poze, imagini, date, texte, informatii, trebuie in prealabil sa aveti acordul in scris al Societatii. La publicare va trebui sa mentionati sursa in mod vizibil: Sursa: Stilultau.ro , cu link catre site-ul www.stilultau.ro. Acordul va fi revocabil, poate fi pe termen limitat si fara a acorda exclusivitate. Acordul se refera la preluarea datelor de pe: www.stilultau.ro, http://stilultau.ro/blog, pagina oficiala de Facebook, pagina oficiala de Instagram, pagina oficiala de Twitter, …etc

Comments

comments