In general termenul de piele ponei duce cu gandul la simpaticele animale pe care copiii le mangaie la gradina zoologica si care iti mananca zahar cub din palma.  😉  In realitate, in zilele noastre, nu are nimic de a face cu poneii.

Industria usoara si firmele producatoare au adoptat termenul de piele ponei deoarece suna mai interesant. Desigur, nu se sacrifica aceste animale! Pana in anii 1950, din pacate chiar acest lucru se intimpla. O data insa cu dezvoltarea industriala si descoperirea de noi tehnologii de productie s-a trecut la prelucrarea complexa a pielor de bovine in vederea obtinerii a cat mai multe si variate feluri de piele, printre care si pielea ponei obtinuta din piele de bovine.

Pielea ponei, denumita in engleza si pony hair, calf hair, este obtinuta exclusiv din piele de bovine. Este acea parte de piele a animalului care are blana pe ea. Pieile sunt tratate, tabacite, argasite si prelucrate in asa fel incat parul sa nu fie indepartat de pe suprafete. Procesul tehnologic este mai complicat decat la prelucrarea celorlalte tipuri de piei, tabacirea se face cu crom pentru a da un luciu aparte firului de par, tunderea parului pentru a-i da uniformitate, selectarea anumitor parti din pielea animalului pentru productie. Toate acestea fac ca timpul de prelucrare si costurile unor astfel de piei ponei sa fie mult mai ridicate. Vopsirea se face in mai multi pasi, insemnand ca mai intai sunt vopsite in alb, dupa care capata culoarea sau modelul final. Din acest considerent pielea ponei este mult mai scumpa la achizitie pentru producatorii de marochinarie.YT2A0002

In ultimii ani tendinta de utilizare a pieilor ponei la productia de genti, pantofi, cizme, curele, portofele si articole de imbracaminte a crescut. La fel si dorinta cumparatorilor de a beneficia de articole de calitate si cu modele deosebite. Este important cand va cumparati produse cu piele ponei sa stiti ca acestea sunt de calitate, bine prelucrate pentru a nu va trezi peste un timp ca naparleste, ca sa decoloreaza sau sa isi schimba forma. DSC_1021

Accesoriile cu sau din piele ponei sunt considerate articole moderne, luxoase si speciale. Sunt de cativa ani in tendintele marilor case de moda din intreaga lume cum ar fi Prada, Fendi, Gucci, Jimmy Choo, Diane von Furstenberg, Christian Louboutin, Saint Laurent, Michael Kors…etc.
Stilultau.ro a adus si va aduce in permanenta colectii si modele noi de accesorii de dama ce au in compozitie pielea ponei. Clientele mele apreciaza bunul gust si calitatea si revin cu incredere si placere pentru a achizitiona.

Este o placere sa poti genti sau accesorii cu acest tip de piele. Dau o nota aparte tinutei, arata modern si special. Bucurati-va de produsele cu piele ponei si culegeti cu incredere complimentele.

Sunt sigura ca veti fi admirata!

 bratari animal print

Daca doriti sa creati o legatura web-link catre site-ul sau blogul nostru sau doriti sa preluati poze, imagini, date, texte, informatii, trebuie in prealabil sa aveti acordul in scris al Societatii. Acordul va fi revocabil, poate fi pe termen limitat si fara a acorda exclusivitate. Acordul se refera la preluarea datelor de pe: www.stilultau.ro , http://stilultau.ro/blog , pagina oficiala de Facebook, pagina oficiala de Instagram, …etc.

 

Comments

comments