Gentile din piele ponei sau cu insertii din piele ponei sunt usor de ingrijit, insa trebuie sa aveti grija sa nu le atingeti de substante uleioase sau lipicioase. Petele de lipici sau guma de mestecat nu se mai pot scoate, sau in cel mai bun caz vor lasa urme vizibile.

Pielea ponei, denumita in engleza si pony hair, calf hair, este obtinuta exclusiv din piele de bovine. Este acea parte de piele a animalului care are blana pe ea. Pieile sunt tratate, tabacite, argasite si prelucrate in asa fel incat parul sa nu fie indepartat de pe suprafete. Procesul tehnologic este mai complicat decat la prelucrarea celorlalte tipuri de piei, tabacirea se face cu crom pentru a da un luciu aparte firului de par, tunderea parului pentru a-i da uniformitate, selectarea anumitor parti din pielea animalului pentru productie. Toate acestea fac ca timpul de prelucrare si costurile unor astfel de piei ponei sa fie mult mai ridicate. Vopsirea se face in mai multi pasi, insemnand ca mai intai sunt vopsite in alb, dupa care capata culoarea sau modelul final. Din acest considerent pielea ponei este mult mai scumpa la achizitie pentru producatorii de marochinarie. Citeste mai multe AICI.

Geanta se sterge de praf si se curata, usor, cu o carpa uscata si moale, de preferinta de culoare alba. Tinand cont de faptul ca nu stim daca carpa respectiva nu lasa culoare sau scame, este bine sa evitam a folosi carpe in alte culori.

Curatarea se face intotdeuna in sensul de crestere a parului. Niciodata raspar! Retineti, exact in acelasi sens cum mangaiati un animal. Nu frecati si nu insistati mult asupra unui punct.

Ganditi-va ca mangaiati usor geanta, exact cum ati mangaia cel mai bun prieten al omului 😉 Si el s-ar zbarli si ar fugi de voi daca l-ati mangaia gresit.YT2A0025

In cazul in care totusi descoperiti o pata, incercati sa stergeti usor cu o carpa umeda (nu uda!) si moale. De fiecare data cand treceti deasupra petei schimbati zona de contact a carpei pentru a evita intinderea petei pe zonele din jur. Nu insistati prea mult si nu frecati, puteti deteriora zona respectiva.

La sfarsit tamponati sau stergeti usor cu o carpa moale. Insist sa folositi carpe albe si curate. Asa evitati sa se imprumute culoare si scame, si cu ocazia aceasta vedeti pe carpa daca se ia pata respectiva.

Pentru curatarea partilor cu piele ponei evitati sa folositi solventi, ceara, alcool sau grasimi.

In cazul in care doriti sa folositi o protectie pentru purtare, consultati in magazine oferta de sprayuri incolore si verificati pe eticheta produsului recomandarile producatorului ca poate fi folosit sigur pe acest tip de piele.

Orice alte solutii sau substante pot deteriora, strica sau chiar distruge pielea ponei.

Este o placere sa poti genti sau accesorii cu acest tip de piele. Dau o nota aparte tinutei, arata modern si special. Bucurati-va de produsele cu piele ponei si culegeti cu incredere complimente.

Sunt sigura ca veti fi admirata!YT2A8813

Accesoriile cu sau din piele ponei sunt considerate articole moderne, luxoase si speciale. Sunt de cativa ani in tendintele marilor case de moda din intreaga lume cum ar fi Prada, Fendi, Gucci, Jimmy Choo, Diane von Furstenberg, Christian Louboutin, Saint Laurent, Michael Kors…etc.
Stilultau.ro a adus si va aduce in permanenta colectii si modele noi de accesorii de dama ce au in compozitie pielea ponei. Clientele mele apreciaza bunul gust si calitatea si revin cu incredere si placere pentru a achizitiona.

YT2A0009

Daca doriti sa creati o legatura web-link catre site-ul sau blogul nostru sau doriti sa preluati poze, imagini, date, texte, informatii, trebuie in prealabil sa aveti acordul in scris al Societatii. Acordul va fi revocabil, poate fi pe termen limitat si fara a acorda exclusivitate. Acordul se refera la preluarea datelor de pe: www.stilultau.ro , http://stilultau.ro/blog , pagina oficiala de Facebook, pagina oficiala de Instagram, …etc.

Comments

comments